18 Şubat 2013 Pazartesi

DIY: ESKİ MUMLARI YENİLEME VE SERGİLEME

Ben geldiiiiiiiiim :D

dekorasyonun en önemli parçalarından biri olan çok sevgili mumlarla geri dönüş yaptım .
evde eski kalan mumlara basit bir şekilde yeni  mumlarınız hayata geçirmek için buyurun mum fikirleri...



eski mumlarınız kullanmadığınız bir kavanoz içinde benmari usulu erittikten sonra resimlerdeki gibi ipi yerleştirip eriyen mumunuzu istediğiniz kabın içine dökebilirsiniz.

renkli veya kokulu mumlara sahip olmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey mum erirken içine  boya veya istediğiniz kokunun yağından birkaç damla damlatmak.




























erittiğiniz mumun içine toz kahve veya tarçın da ekleyebilirsiniz hem mumun rengi koyulaşır hemde yaktıkça misss gibi kokar :)








kabaktan mum yapmak için ihtiyacınız olan tek şey tutkal sim ve fırça. tutkalla simi karıştırıp kabağı boyadıktan sonra kurumaya bırakın ve parıl parıl parlayan bir muma sahip olun  :)



çam dallarından mumluk yapmak ne kadar güzle bir fikir değil mi... sizde benim gibi çamları çok seviyorsanız bir vernik ve çam dallarıyla harıka mumluklar elde edebilirsiniz







 

aşağıdaki mumun yapılışına gelirsek resimdeki gibi mandalina veya portakalı kesip içini çıkartıyoruz resimde görülen ip meyanın kendi ipi ona değdirmeden dibine zeytinyağı döküyoruz veee doğal mumumuz hazır :)



Benden bu kadaaaar gerisi sınır tanımayan hayal gücünüze kalmış :)
BOL HAYALLEEEER :D


1 yorum:

  1. merhaba kahve cekırdelıklı mumlukları nasıl temın edebılırım

    YanıtlaSil