10 Ocak 2012 Salı

COCO CHANEL'İN EVİ !!

Chanel'in  kurucusu  Gabrielle "Coco" Chanel'in evine KONUK olmak ister misiniz?  
o zaman hadi  buyrun bu minik  Paris yolculuğuna ...

CHANEL'İN EVİNE HOŞGELDİNİZ 

kimdir bu CHANEL  diye soran olursa; 1883 yılında doğan Gabrielle Chanel,Moda alanındaki ilk girişimi, kadın şapkaları tasarlamak olmuştur, bu şapkaların yapımını ve satımını üstlenmiştir. 1913’te Paris’te bir dükkân açan Chanel’in birkaç parça kıyafet sattığı da olmuştur. özellikle cepli ve düğmeli ceketleri, diz hizasındaki etekler ile tamamladığı ünlü Chanel takımlarıyla büyük bir moda tasarımcısıdır.1920’nin ortalarında, Coco Chanel sadece çalışan kadınlar için tasarladığı kıyafetlerle değil, aynı zamanda birçok kadının elbise dolabında o olmadan bir eksiklik hissedeceği “küçük siyah elbise” ile de tanınmaya başlamıştır. Bu dönemde, Chanel, Cambon sokağında ana dükkânını açar. Chanel firması bugün hala aynı adreste bulunmaktadır.


Apartman Chanel butiğinin hemen Üstünde yer alıyormuş. Ancak bilindiği üzere Coco, Ritz Paris'te yaşamayı tercih edermiş. Belli ki bu onun tam bir Kaçış noktasıymış ... 

Coco Chanel modayla ilgilenen bir ailede doğmamıştır; yoksulluk içinde doğmuştur. Moda tasarıma geçmeden önce kısa bir dönem, gece kulübünde şarkıcılık yapmıştır ve Coco ismini de burada almıştır.















 Ve Coco'nun tepkileri görebilmek için defileleri yukarıdan izlediği söylenen Meşhur merdivenler ...






 Coco Chanel hiçbir zaman emekli olmamıştır, 1971’de öldüğü zaman bile hala çalışıyor ve kıyafet tasarlıyordur. 1983’ten beri ise Chanel Evi, Karl Lagerfeld tarafından başarılı bir şekilde yürütülmekte ve Lagerfeld Chanel’in moda stili olarak basitliği benimseme prensibini hala uygulamaktadır. Hiçbir zaman modası geçmemiş olan Chanel takımlarına ise -özellikle orijinal tasarımcısı tarafından yapılan klasiklerine- hala talep çok yüksektir.


Coco Chanel: - "Şık ve muhteşem bir kız iki şey olmalıdır".
"Moda kaybolur, sadece stil aynı kalır." Coco Chanel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder