29 Temmuz 2011 Cuma

LİMON PELTESİ

3.5 su bardağı su
3.5 çorba kaşığı mısır nişastası
12 çorba kaşığı toz şeker
2 limon rendesi ve suyu (aman benim gibi büyük limon kullanmayın ;)
3 yumurta
1/2 margarin
1 paket vanilya 
1 paket petibör bisküvi

HAZIRLANIŞI:
Tencereye su, limonsuyu ve rendesi, nişasta, yumurta, toz şeker karıştırılarak pişirilir.    
 Vanilya ve yağ ilave edilerek karıştırılır. Pişirilen pelte ikiye bölünür.Bir tanesine büskiviler küçük parçalara ayrılarak eklenir Kalıba pelte yerleştirilir, üzerine bisküvi ile karıştırılan pelte yerleştirilir, buzdolabında bekletilir. Servis zamanı servis tabağına çevrilerek servis yapılır.

                                                                                                                                                DİPNOT:Gelelim neden resim ekleyemediğime benim limon peltem pert oldu :)) ama şekil olarak tabi yiyenler beğendi :P

                                                                                        AFİYET ŞEKER OLSUN ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder