Malesef bu tatlının adını bilmiyorum :(
Gelelim bu tatlının yapılışına:
Öncelikle istediğiniz kadar elmayı soyun, ikiye bölün ve içini temizleyin temizlediğiniz elmaları tencereye dizin ve içlerine birer kaşık şeker koyarak kısık ateşte pişmeye bırakın .
Elmalar pişerken sizde borcama iki kat petibör bisküvi dizin bi yandan da 1 elmayı (6yarım elma için 1 elma) soyup rendeleyin ve içine istediğiniz kadar tarçın ve küçük kırılmış ceviz ekleyin.Borcamdaki her petbibörün üstüne birer kaşık koyun.
pişen elmaları da soğuduktan sonra bunların üzerine resimdeki gibi kapatın .
MUHALLEBİ:
1 yumurta
500 gr. süt
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
4 kaşık şeker
muhallebi piştikten sonra soğumaya bırakın ve ılındıktan sonra 1 paket krema(isteğe göre krem şanti de olabilir) ilave edip tatlının üzerine dökün.
DİPNOT: ben muhallebiye şeker eklemedim,elmalar pişdikten sonra tencerede kalan şekerli suyu ekledim.
AFİYET ŞEKER OLSUUN :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder