450 gr.
marshmallow şeker
4 yemek kaşığı su
500 gr. pudra şekeri
Bir çimdik tuz
marshmallow ları benmari usulu eritelim,içine su
kaçmamasına dikkat edelim,çok fazla su gibi olmayacak..su tuz ve pudra
şekerinin yarısını ekleyip karıştıralım..yoğurma kabının dibine bolca pudra
şekeri dökelim,şekeri bunun içinde yoğurmaya başlayalım,kalan pudra şekeri azar
azar ilave ederek ele yapışmayacak hamur haline getirelim..eğer hala hamur
elimize yapışıyorsa az miktarda mısır nişastası ekleyerekde kıvam
verebiliriz..renkli şekerde kullanabiliriz yada beyaz şeker kullanıp gıda
boyasıyla renklendirebiliriz.pastanın üstünü kaplamak için şeker hamurunu
oklavayla açmanız gerekiyor ve hamurun yapışmaması için az mısır nişastası
serpiştirebilirsiniz.
**Çok merak edip denedim bu hamuru ve sonuç gayet başarılı her ne kadar şeker hamurunu sevmesemde,pastanın üzerinden sıyırıp atsamda pastann dış görünüşü gayet güzel oluyor.İnternette baya tarifler dolaşıyo ama hepside çok meşakkatli bu hem kolay hemde aynısı :))
** Haribo nun marshmallowlarından yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız :) Benden söylemesi
HADİ KOLAY GELSİN :))
yazar hanim gercekten lezzetli oluyormu?
YanıtlaSilşu an yorumunu yeni gördüğüme iananamakla beraber :)) evet oluyo denemiştim önceden :))
YanıtlaSil