28 Şubat 2013 Perşembe

RANGA GURU


Yıllar yıllar önce Hindistan’da çok ünlü bir ressam yaşarmış. Herkes bu ressamın yaptığı resimleri kusursuz kabul eder, renkleri ustaca kullanışına hayran kalırmış. İşte bu nedenle ressama ”Renklerin ustası” anlamına gelen “Ranga Guru” derlermiş. Ranga Guru’nun yetiştirdiği öğrencilerden biri olan Racıçi eğitimini tamamlamış, son bir resim yapıp Ranga Guru’ya götürmüş ve ondan resmini değerlendirmesini istemiş.
Ranga Guru  “sen artık ressam oldun Racıçi.. artık senin resmini halk değerlendirecek” demiş, resmi şehrin en kalabalık meydanına götürmesini ve en görünen yerine koymasını istemiş. Yanına da kırmızı bir kalem koyarak halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı bırakmasını tavsiye etmiş. Racıçi denileni yapmış ve birkaç gün sonra resmine bakmaya gitmiş…
Ne görsün…. resmi kırmızı çarpılardan nerdeyse gözükmüyormuş! Çok üzülmüş. Emek ve sevgiyle yaptığı tablo karşısında kırmızı bir duvar gibi duruyormuş. Soluğu Ranga Guru’nun yanında almış, resmini göstererek durumu anlatmış. Ranga Guru ise, üzülmemesini, aynı resmi tekrar yapmasını söylemiş Raciçi’ye. Racıçi resmi tekrar yapmış, tamamlayınca gene Ranga Guru’nun fikrini almaya gitmiş. Ranga Guru yine resmi şehrin en kalabalık yerine koymasını istemiş Racıçi’den ancak bu defa yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde yağlı boya, birkaç fırça koymasını gene insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmelerini rica eden yazıyı iliştirmesini önermiş. Racıçi Guru’nun önerisini harfiyen yerine getirmiş.
Birkaç gün sonra merak içinde meydana gitmiş, bir de bakmış resmi aynı bıraktığı gibi duruyor, kimse resmine dokunmamış. Resminin düzelecek hiçbir yanı olmadığını düşünerek sevinç içinde Ranga Guru’ya gitmiş. Guru durumu şöyle özetlemiş:
Sevgili Raciçi, sen ilk resminle insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini eleştirdi. Oysa ikinci resminle insanlardan hatalarını düzeltmelerini istedin, boyaları ve fırçayı onlara verdin, bana yardımcı olun dedin. Yani, yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir.  Kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye kalkışmadı, fırçayı eline almaya bile cesaret edemedi.  Sevgili Racıçi, bunu sakın aklından çıkarma; mesleğinde usta olman yetmez, bilge de olmalısın…”

                                 MUSMUTLU GÜNLEEEEER :)

20 Şubat 2013 Çarşamba

ÇİKOLATALI DUDAK KORUYUCUSU YAPIMI :)




malum kış aylarında hemen hemen herkesin derdidir dudaklarının çatlaması eğer dudaklarınıza kimyasal maddeler sürmek istemiyorsanız evde yapabileceğiniz ve malzemelerini kolayca bulabileceğiniz dudak koruyucusu :)



MALZEMELER:
 
1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı


1 çay kaşığı saf badem yağı


1 tatlı kaşığı kakao yağı

3-4 damla saf E vitamini yağı


1-2 saf nane özü damlası


3-4 damla çikolata


YAPILIŞI:
Tüm malzemeleri ısıya dayanıklı küçük bir kaseye boşaltın, kaseyi sıcak suyun içine oturtup sıkça karıştırın. Kaseye su gelmemesine dikkat edin ve 3-5 dakika sonra kaseyi sudan çıkarın. Karışım donmadan küçük kapaklı bir kaba boşaltın ve 1-2 saatte soğumasını bekleyin. Çantanızda saklayabilirsiniz fakat çok sıcakta eriyeceğini unutmayın. Evde olduğunuzda buzdolabında muhafaza edin.

*** Dudak kreminizi koyacağınız kutuları watsons larda bulabilirsiniz 



18 Şubat 2013 Pazartesi

DIY: ESKİ MUMLARI YENİLEME VE SERGİLEME

Ben geldiiiiiiiiim :D

dekorasyonun en önemli parçalarından biri olan çok sevgili mumlarla geri dönüş yaptım .
evde eski kalan mumlara basit bir şekilde yeni  mumlarınız hayata geçirmek için buyurun mum fikirleri...



eski mumlarınız kullanmadığınız bir kavanoz içinde benmari usulu erittikten sonra resimlerdeki gibi ipi yerleştirip eriyen mumunuzu istediğiniz kabın içine dökebilirsiniz.

renkli veya kokulu mumlara sahip olmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey mum erirken içine  boya veya istediğiniz kokunun yağından birkaç damla damlatmak.




























erittiğiniz mumun içine toz kahve veya tarçın da ekleyebilirsiniz hem mumun rengi koyulaşır hemde yaktıkça misss gibi kokar :)








kabaktan mum yapmak için ihtiyacınız olan tek şey tutkal sim ve fırça. tutkalla simi karıştırıp kabağı boyadıktan sonra kurumaya bırakın ve parıl parıl parlayan bir muma sahip olun  :)



çam dallarından mumluk yapmak ne kadar güzle bir fikir değil mi... sizde benim gibi çamları çok seviyorsanız bir vernik ve çam dallarıyla harıka mumluklar elde edebilirsiniz







 

aşağıdaki mumun yapılışına gelirsek resimdeki gibi mandalina veya portakalı kesip içini çıkartıyoruz resimde görülen ip meyanın kendi ipi ona değdirmeden dibine zeytinyağı döküyoruz veee doğal mumumuz hazır :)



Benden bu kadaaaar gerisi sınır tanımayan hayal gücünüze kalmış :)
BOL HAYALLEEEER :D